ADN CMV (calitativ) - Cytomegalovirus

Mod de recoltare: testul se realizează din sânge, urină, raclat vaginal/uretral.

Testarea din sânge: se utilizează sânge venos (5 ml), colectat pe nemâncate sau după 3 ore de la mâncare, cu seringa sau sistem vacuum steril, apoi se transferă în eprubetă de unic uz cu EDTA.

Particularități de recoltare a raclatului vaginal: înainte de testare nu se recomandă efectuarea toaletei intime. Pentru un rezultat mai veridic se colectează mai multe celule epiteliale și minimum de mucus sau sânge. Colectarea se efectuează înainte de a începe alte investigări manuale.
Nu se recoltează  dacă s-au administrat lubrifianţi sau antiseptice locale și dacă pacientul e sub terapie antibacteriană sistemică .


Particularități de recoltare din uretră: secretul uretral la ambele sexe se prelevează după 1,5- 2 ore de la ultima urinare.

Prima porție de urină (doar la bărbați) se colectează în infecții acute ale tractului urogenital inferior, pentru testare sunt necesare 10-20 ml urină de dimineață sau obținută în 2 ore de la ultima micțiune. Colectarea se realizeaza într-un vas steril, cu volum până la 60 ml, apoi se închide bine vasul și se marchează.

Păstrarea și transportarea în laborator: se permite păstrarea probelor la temperatura de 2-8°C, maxim 24 ore.

Pretul (MDL): 220
Timp de realizare: 2 zile