ADN Mycoplasma genitalium

Tip probe: testul se realizează raclat vaginal/uretral, secret prostatic, spermă.

Particularități de recoltare a raclatului vaginal: înainte de testare nu se recomandă efectuarea toaletei intime. Pentru un rezultat mai veridic se colectează mai multe celule epiteliale și minimum de mucus sau sânge. Colectarea se efectuează înainte de a începe alte investigări manuale.


Particularități de recoltare din uretră: secretul uretral la ambele sexe se prelevează după 1,5- 2 ore de la ultima urinare.

Particularități de recoltare a secretului prostatic: se recomanda abținerea de la actul sexual timp de 3 zile, înainte de testare. Secretul prostatic se colectează după realizarea masajului prostatic de către specialist, după masaj, secretul eliminat (0,15-1,0 ml) se colectează în vas steril.

Particularități de recoltare a spermei: se recomanda abținerea de la actul sexual timp de 3 zile, înainte de testare. Procedura de colectare începe cu urinarea, golind vezica urinară, apoi se realizează toaleta intimă a organelor genitale externe cu apă și săpun. Sperma se obține prin masturbare și se colectează într-un vas steril.

Păstrarea și transportarea în laborator: se permite păstrarea probelor la temperatura de 2-8°C, maxim 24 ore.

Pretul (MDL): 220
Timp de realizare: 2 zile